Despre noi

Într-o lume tot mai complicată care pune individul, dar şi societatea în ansamblul ei, în faţa unor provocări sociale, economice, culturale şi politice uriaşe, se simte tot mai mult nevoia implicării civice. Asociaţia “One for Hope” a luat fiinţă în anul 2014, având ca scop principal promovarea dezvoltării personalităţii umane, încurajarea creativităţii, independenţei şi demnităţii fiecărei persoane.

Un domeniu prioritar al Asociaţiei a fost încă de la început promovarea filosofiei Mariei Montessori ca alternativă educaţională pentru copii de la cele mai fragede vârste până la terminarea liceului şi construirea unei comunităţi puternice şi dinamice formate din copii, părinţi şi cadre didactice care să creeze cadrul optim pentru o dezvoltare echilibrată a celor mici. Astfel, in 2016 a luat fiinţă Montessori School of Iaşi, Grădiniţă şi Şcoală Primară, urmând ca în perioada următoare să se deschidă Şcoala Gimnazială şi apoi Liceul.

De asemenea, pentru o promovare cât mai eficientă a valorilor Montessori şi pentru a veni în întâmpinarea nevoii părinţilor de a înţelege mai bine filosofia Montessori, în cadrul Asociaţiei “One For Hope” funcţionează Editura Maria Montessori care traduce şi publică lucrări internaţionale de referinţă despre educaţia Montessori.

Un alt proiect important al Asociaţiei, menit să completeze şi să susţină eforturile de a oferi educaţie Montessori de cea mai bună calitate, este Centrul Internaţional de Training care organizează cursuri pentru asistenţi şi educatori în parteneriat cu Asociaţia Montessori Internaţional.

Angajamentul ferm al fondatorilor Asociaţiei “One For Hope” a fost de la început sprijinirea comunităţilor sărace din mediul rural sau mediul urban mic, prin dezvoltarea de proiecte în parteneriat cu grădiniţe, şcoli, alte ONG-uri şi administraţia publică. Astfel a luat naştere colaborarea cu grădiniţa din Potăngeni, judeţul Iaşi, iar mai nou, colaborarea cu primăria comunei Vlădeni pentru crearea mecanismelor de sprijinirea a informării şi participării cetăţenilor la luarea deciziilor.